Odsłon : 241
Miejsce: https://www.facebook.com/DolnoslaskaBibliotekaPubliczna
Data: Piątek 29.04.2022 r. Godz.17:00 - 19:00
Kuchnia bez resztek - wydarzenie w ramach Klimatyczna Dolnośląska. Dzień Ziemi.
Statystyczna polska rodzina wyrzuca do śmietnika co roku zakupy o wartości co najmniej 3000 złotych.
Zapraszamy na kreatywny warsztat o tym jak gotować, by nie marnować, jedzenia, czasu, pieniędzy i energii.
Poznamy przepisy na wykorzystanie najczęściej marnowanych składników i patenty dotyczące rozsądnych zakupów, inspiracje dotyczące przechowywania i przedłużania terminu ważności.
Kuchnia bez resztek to przepis na gotowanie bez strat i oszczędności dla planety.
Sylwia Majcher - autorka pięciu bestsellerowych edukacyjnych książek, które ułatwiają niemarnowanie. Tworzy i realizuje kampanie społeczne wspierające idee food waste i zero waste, współpracuje z samorządami, Komisją Europejską, Organizacjami Pożytku Publicznego. Tworzy ekologiczne projekty edukacyjne dla szkół i firm. Kreuje, konsultuje i wdraża programy szkoleniowe związane ze równoważonym rozwojem w firmach i instytucjach publicznych. Prowadzi szkolenia i warsztaty. Angażuje się w imprezy charytatywne, a przede wszystkim promuje idee niemarnowania i troski o środowisko w mediach. Przygotowuje reportaże i artykuły. Realizuje program "Ekologicznie" i "Gotuję, nie marnuję" w Ipla i interia.pl.
Uwaga! Wydarzenie będziemy transmitować na naszym profilu na Facebooku.
Uczestnictwo w Wydarzeniu jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na utrwalanie i wykorzystanie wizerunku uczestnika zgodnie z Regulaminem.
W razie wątpliwości sprawdź godziny pracy lub skontaktuj się z wybranym działem biblioteki.