To dieta dla planety. Bardziej zielone talerze, mniej mięsa i marnowania żywności, więcej odpowiedzialności za nasze jedzeniowe wybory. Taki przepis sugeruje jadłospis, który pozwoli odchudzić Ziemię z nadmiaru, jakim ją obarczyliśmy. Co roku do naszych śmietników trafia prawie 5 milionów ton jedzenia, robimy za duże zakupy, brakuje nam pomysłu na wykorzystanie wszystkich składników. Przynosimy ze sklepu produkty zapakowane w plastik, potem mamy problem z segregacją śmieci.
Z okazji Dnia Ziemi warto podjąć wyzwanie i ograniczyć bałagan, jaki zafundowaliśmy naszej Planecie. Razem z Sylwią Majcher, edukatorką ekologiczną, autorką książek poświęconych niemarnowaniu, zapraszamy do zrobienia porządków i wspólnego odchudzania. Dajmy Ziemi odetchnąć. W czasie warsztatów pojawią się kreatywne przepisy i pomysły na niemarnowanie.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Uczestnictwo w Wydarzeniu jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na utrwalanie i wykorzystanie wizerunku uczestnika zgodnie z Regulaminem.
W razie wątpliwości sprawdź godziny pracy lub skontaktuj się z wybranym działem biblioteki.